Hoppa till innehåll

RaukCard

Info

Om oss – Kontakt – Frågor och svar

Om OSS

RaukCard AB är ett företag lokaliserat på Gotland som som startades av Martin Andreasson 2020. Företaget fokuserar främst på äkthetsbedömning, skickbedömning, bevaring & förvaring av kort.
Vi hjälper samlare med flera olika sorters förvaringslösningar samt inkapsling och gradering av samlarkort för långsiktig och säker förvaring.

Intresset för Pokémon och samlandet började redan vid 5 års ålder, år 1999 efter att pappa köpte ett Base Set paket vid den lokala kiosken.
Martin har samlat i vuxen ålder sedan 2014 och sitter därmed på mer än 9 års erfarenhet av att dagligen arbeta med samlarbilder.
Det började först som en nostalgisk hobby, men har över åren utvecklats allt mer till företaget som det är idag.
Från att arbeta i barndomsrummet hemma hos föräldrarna till att nu expandera och arbeta i en dedikerad kontorslokal med flera medarbetare.

Vad är en Rauk?
För ca 420 miljoner år sedan var Gotland ett korallrev söder om ekvatorn. Raukarna längst öns kuster är rester av korallrevet i form av lagrad kalksten och märgelsten, som efter den senaste istiden har bearbetats av havet. 
Efter landhöjningen är det den hårdaste kärnan av kalksten som har klarat tiden och naturens prövningar. Dessa fantastiska stenpelare kallar vi idag för Raukar.

Kontakt
  Team RaukCard

  Martin

  VD
  Martins huvudsamling är Pokémonkort och även det han besitter mest kunskap om. Men han samlar även på andra kortspel så som Digimon, Naruto, Yu-Gi-Oh mm. Utöver samlarbilderna så älskar han LEGO Bionicle, Hardstyle-musik och kaffe!

  Murat

  Försäljningsansvarig & Graderare
  “Murre” samlar främst på Pokémon, men gillar även Yu-Gi-Oh! och Fotbollskort. När han inte hjälper till med att gradera kort eller sköta företagets Tradera så sitter han gärna hemma med ett glas vin och kollar på E-Sport & Fotboll, eller så är han ute och letar efter nästa loppisfynd!

  Mikael

  Antikvarie & Graderare
  "Micke" är ansvarig för rengöringstjänsten. Han har studerat till antikvarie på Uppsala universitet och har därmed kunskaper inom papperskonservering, restaurering samt samlingsförvaltning. Specialområdet är Magic The Gathering som han spelat ända sedan 90-talet!

  Kim

  Graderare Sport
  Ett stort fotbollsfan med sin bas i Stockholm som har just fotbollen som sitt huvudfokus när det kommer till det egna samlandet. Med hjälp av Kims gedigna kunskaper inom ämnet, öga för kvalitet och noggrannhet känns det väldigt tryggt att låta era sportkort hamna i hans händer.

  Oscar

  Graderare TCG
  Oscar, även känd som Pokémon-Oscar har samlat sedan 2015 och har varit delaktig i företaget sedan dag ett. Han besitter stor erfarenhet av gradering från sina gemensamma BGS utskick han hållit i under flera års tid. På fritiden är han musiker och Rocket-League proffs!

  Tack till

  Titel
  Gabriel Lundquist: Webbguru, hemsidesupport
  Emelie Laggar: Design, etiketter och logga
  Robin Kittel: Konsultation sportkort
  Edward Lindell: Graderare TCG

  Frågor & Svar

  Det finns flera olika anledningar till varför man kan tänkas vilja gradera sina kort.
  En del graderar endast för att öka värdet och sälja dom vidare, en del endast för att få så höga betyg som möjligt, medans andra vill kunna bevara sina kort i så bra skick som möjligt.
  Gradering kan även fungera som ett äkthetsintyg som underlättar vid att köpa och sälja korten.
  Det är därför väldigt svårt att svara på vad som är “värt” att gradera, man måste själv tänka igenom just ”varför” man vill gradera.

  Det enda ni behöver tänka på när ni skickar in med våran service är att korten kommer fram säkert till oss.
  Det vanligaste är att skicka i Toploaders och bubbelkuvert. Är det högt värde på korten rekommenderar vi att ni skickar spårbart.
  Det föredragna sättet att paketera korten är i Penny Sleeves + Semi Rigids.

  Vi tar emot paket ifrån följande transportörer: PostNord, Schenker, DHL, UPS, FedEx.

  Frimärken, försäkrat, företagspaket, service point, varubrev. Alla alternativ är tillgängliga.

  Adress att posta korten till finner ni i erat kvittomail efter att graderingen har blivit bokad.

  Att få absolut högsta betyg kan vara väldigt svårt, speciellt på äldre kort.
  Det är extremt vanligt för dom gamla WOTC korten att vara PSA 9 Mint när dom är helt nya ur paket.
  Att ett kort inte blir 10 beror väldigt sällan på att det har blivit skadat, utan det kan snarare vara att det inte är perfekt från fabrik. Till exempel kan kortet inte vara felfritt beskuret, kan ha några hårfina repor i holon, eller inte ha perfekt centrering.

  PSA hanterar inte ordrarna som “först in, först ut”. Hanteringstiden beror på flera olika faktorer. Dels kan det vara att man skickar in nya kort som inte finns i deras system, så att det måste göras extra research. Det kan också bero på orderns volym samt vem eller vilka hos PSA som hanterar den.

  Jag skriver upp exakt vem som skickar vilka kort i vilken ordning, och skickar sen in dom till PSA i den specifika ordningen.
  Varje kort blir numrerat av mig, och sen skriver jag in dom i den ordningen i min “Submission Form” som PSA kräver där alla kort man graderar står med.
  Korten graderas sen i den ordningen som jag skickat in dom och skrivit på listan, och kommer tillbaka med följande serienummer.

  Ja, kontakta oss om ni vill att korten skall skrivas in i en specifik ordning så kan vi lösa det.

  PSA: Hos PSA ligger väntetiden för bulk utskick just nu på cirka fyra månader.

  RaukCard: Hos oss är den beräknade väntetiden cirka 5 veckor.